Tips & extra’s

Op deze pagina een aantal tips & extra’s die jullie kunnen helpen voor of na jullie bruiloft. Na ontvangst van het pakket kunnen jullie zelf bepalen wat jullie extra willen. Maar jullie kunnen het natuurlijk ook zelf doen.

Trouwalbum

ProfotonetEen trouwalbum kunnen jullie heel gemakkelijk zelf maken. Niet alleen leuk om te doen, het bespaart ook nog eens een hoop kosten. Om zelf een album te maken raad ik Profotonet van harte aan. Profotonet heeft meerdere soorten albums in het assortiment. De Premium boeken zijn bij uitstek geschikt om een mooi trouwalbum te maken. Het Professional Fotoboek is een stuk luxer en zeker ook een mooie optie. Deze is echter iets prijziger dan het album.

Wellicht hebben jullie al ervaring met het maken van een album, maar misschien ook niet. Probeer het eens en jullie zullen zien dat het heel eenvoudig is! Natuurlijk help ik jullie ook graag hierbij met advies & tips.

profotonet-banner

Afdrukken, canvasdoek of album

Voor het afdrukken van foto’s, een canvasdoek en natuurlijk een album kunnen jullie heel goed terecht bij Profotonet, maar jullie kunnen voor andere bedrijven ook een kijkje nemen op Fotovergelijk.nl. Een website waar je consumenten beoordelingen kunt vinden. Ook kunnen jullie een kijkje nemen bij de Consumentenbond Fotoboeken.

Ook een leuke tip is Moz-Art. Hiermee kun je alle foto’s van jullie trouwdag gebruiken op 1 doek of print!

Foto’s bewerken

Een aantal foto’s in een speciale kleurtint, of een andere bewerking? Dit kunnen jullie zelf proberen met bijvoorbeeld Adobe Lightroom of Adobe Photoshop (gratis proefversie). Een gratis variant van Lightroom is Darktable. Gebruik met Lightroom, Photoshop of Darktable de originele RAW (.RAF) bestanden, deze bevatten meer informatie dan de jpg’s. Kijk voor enkele voorbeelden bij “Kleurtinten“. Natuurlijk help ik jullie hier ook graag bij!

Mochten jullie nog vragen hebben, stel deze gerust!

Praktische en handige tips voor je trouwdag

Stropdas: Double Windsor knoop

Stropdas: Eldredge knoop

Stropdas: Trinity knoop

Schoenen: Rechte veters

Schoenen: Veters recht strikken

Trouwjurk: Hoe strik je een trouwjurk

Trouwmuziek; muziek voor de ceremonie, openingsdans of film

Veel trouw ambtenaren (BABS’en) zullen jullie adviseren muziek te gebruiken voor jullie ceremonie. Veelal voor de binnenkomst, handtekeningen en eventueel bij vertrek van de ruimte. Buiten dat dit een spetterende of emotionele binnenkomst of vertrek kan opleveren is het ook praktisch; iedereen weet dat er iets gaat gebeuren. Muziek tijdens de handtekeningen is zeer praktisch. Er zijn minimaal 5 (jullie beiden, 2 getuigen en de ambtenaar), maar veelal 7 (bij 4 getuigen) mensen die moeten tekenen. Dit neemt dus rustig een paar minuten in beslag. Een leuk muziekje op de achtergrond is dus altijd fijn.

In de loop van mijn carrière heb ik inmiddels een aardige lijst verzameld van de muziek die bruidsparen gebruikt hebben. Deze muziek gebruik ik uiteindelijk ook voor de samenvatting.

Misschien weten jullie nog niet welke muziek jullie willen gebruiken. Neem eens een kijkje in onderstaande lijst. Of klik hier om de lijst in Spotify te bekijken.